Ako ništa drugo, Pjaniću ostaje za uspomenu fotografija s Messijem

Katalonci osvojili 31. trofej u Kupu kralja

Ako ništa drugo, Pjaniću ostaje za uspomenu fotografija s Messijem

Edmir Škorić

Barcelona je sinoć u Sevilli osvojila 31. trofej Kupa kralja.

Katalonci su u finalu ovog takmičenja, u kojem su daleko najbolji od španskih ekipa, savladali Athletic Bilbao s 4:0, a bh. reprezentativac Miralem Pjanić nije dobio priliku da igra.

Osim što nije bio u prvih 11, Pjanić je doživio pravo poniženje, budući da ga je Ronald Koeman poslao na tribine. Pjanić je tako kao navijač uživao u rapsodiji svojih saigrača u drugih 45 minuta i u golovima Griezmanna, Messija (2) i De Jonga.

Nakon utakmice, uslijedilo je uobičajeno slavlje i dodjela medalja, a Pjaniću za uspomenu ostaje fotografija s Messijem. Zanimljivo, svi igrači Barcelone željeli su fotografiju s Messijem nakon velikog finala i 31. trofeja u Kupu kralja.

Pjanić je ljetos došao u Barcelonu u razmjeni Juventusa i Katalonaca, a u suprotnom pravcu otišao je Arthur. I dok Brazilac u Torin igra redovno, našeg veznjak "ni na mapi", naročito u posljednje vrijeme.

Skupio je 28 nastupa ove sezone, od čega 17 u La Ligi i 8 u Ligi prvaka, ali uglavnom je dobijao priliku s klupe. I to dobijanje šanse prestalo je prije nekoliko sedmica, a u iole važnijim utakmicama Pjanić skoro da ne postoji za Ronalda Koemana.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Kako podcjenjivački naslov...ko da je Pjanić svemirac...
4 0
struja
Ni kriv ni duzan a trofeji se skupljaju.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi