Messi ponovo na djelu: Fantastični Argentinac donio trijumf Barceloni

Siguran trijumf protiv Leganesa

Messi ponovo na djelu: Fantastični Argentinac donio trijumf Barceloni

U posljednjem susretu današnjeg programa 31. kola španske La Lige Barcelona je na Camp Nou savladala Leganes sa 3:1.

Samo nekoliko dana nakon što je slavila sigurnu pobjedu protiv Rome u Ligi prvaka (4:1), Barcelona je večeras na domaćem terenu protiv Leganesa opravdala ulogu favorita i bez većih problema stigla do 24. ligaške pobjede.

Ponovo su Katalonci pokazali zašto su trenutno najefikasniji tim u Španiji, a Lionel Messi je pokazao da nije tek tako već godinama jedan od dvojice najboljih igrača svijeta.

Upravo je argentinski fudbaler u 27. minuti postigao pogodak iz slobodnjaka za 1:0, a bilo mu je dovoljno samo pet minuta da dođe do novog pogotka, pošto je u 32. minuti udvostručio prednost.

Nakratko su se u Leganesu ponadali da mogu napraviti senzaciju, kada je El Zhar u 68. minuti smanjio na 2:1, no njihove nade pale su u vodu tri minute prije kraja regularnog dijela kada je Messi trećim golom postavio konačan rezultat.

Barcelona je sa 79 bodova suvereno vodeća i nema niti jednog poraza. Samo je pitanje dana kada će i zvanično Valverdeov tim proslaviti novi naslov. Leganes sa 36 bodova zauzima 14. poziciju, ali ne strahuje od mogućeg ispadanja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi