Znate li koji bivši igrač Barce je nekada igrao za Leganes?

Na početku svoje karijere

Znate li koji bivši igrač Barce je nekada igrao za Leganes?

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras na domaćem terenu igraju protiv Leganesa utakmicu 31. kola španske La Lige.

Katalonski klub želi ostati i dalje neporažen u dosadašnjem dijelu sezone u domaćem prvenstvu, a sigurno je da je Barcelona večeras ogroman favorit na Camp Nou.

Španski mediji su se pred večerašnju utakmicu odlučili vratiti dvadesetak godina unazad. Naime, jedan od najboljih napadača Barcelone u historiji Samuel Eto'o na samom početku svoje karijere igrao je upravo za Leganes.

Eto'o je dres ovog španskog kluba nosio u sezoni 1997/98., ali se nije previše dokazao. Kamerunski napadač je u dresu ovog kluba odigrao 30 utakmica i postigao je "skromna" četiri gola. S druge strane, za Barcu je igrao od 2004. do 2009. godine i na 145 utakmica postigao je 108 golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj neuništivi 37-godišnji Kamerunac trenutno je član turskog Konyaspora u koji je početkom ove godine stigao iz Antalyaspora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi