Messi prestigao Xavija po broju pobjeda u La Ligi

Nakon sjajne partije protiv Levantea

Messi prestigao Xavija po broju pobjeda u La Ligi

Lionel Messi je u nedjelju navečer odigrao najbolju utakmicu sezone kada je u pobjedi nad Levanteom 5:0 postigao tri, a namjestio dva gola.

Za Barcelonu je to bila pobjeda kojom je ostala na prvom mjestu, a za Messija trijumf kojim je na vječnoj listi preskočio legendarnog Xavija.

Messiju je to bila 323. pobjeda u La Ligi kojom je postao Barcelonin fudbaler s najviše trijumfa u španskom prvenstvu ikada.

Leo Messi za sada igra spektakularnu sezonu jer je na dosadašnjih 16 utakmica u La Ligi postigao 14 golova uz 10 asistencija, te je na dobrom putu da ponovo bude proglašen najboljim fudbalerom španske lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi