Messi promašio penal, pa se iskupio s dva gola
Foto: EPA

Barca slavila kod Alavesa

Messi promašio penal, pa se iskupio s dva gola

E. Škorić

Barcelona je u gostima kod Alavesa, u meču drugog kola La Lige, slavila s 2:0 uz pogotke Lionela Messija.

Barcelona je sezonu u La Ligi otvorila s dvije pobjede. Nakon Betisa, pao je i Alaves, a katalonski tim je i dalje bez primljenog gola. 

U 38. minuti Rodrigo Ely je skrivio penal, ali je udarac Lea Messija odbranio Fernando Pacheco, pa se na odmor otišlo s 0:0, a Barca je bila naravno znatno bliže pogotku.

Drugo poluvrijeme Barcelona je završila posao, a Messi se iskupio za promašaj sa dva pogotka. Prvi je postigao u 55. minuti, a drugi u 66. minuti na ubačaj Paca Alcacera. Mogao je i do hat-tricka, ali je u 74. minuti pogodio prečku domaćeg gola.

Nije baš Barca briljirala, ali je s rutinskim pogocima Messija stigla do nove pobjede i ostat će u vrhu tabele.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 2. kolo:

Alaves - Barcelona 0:2 (Messi 55, 66)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi