Pojavio se video prvog Messijevog intervjua u životu: Odgovorio je na pet pitanja

Kao omladinac Newell's Old Boysa

Pojavio se video prvog Messijevog intervjua u životu: Odgovorio je na pet pitanja

H. Zilić

Lionel Messi je jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

Argentinac je obilježio jednu fudbalsku eru, ali i eru Barcelone gdje je rušio sve rekorde, a danas je član PSG-a.

Kao omladinac Messi je igrao za Newell's Old Boyse odakle je kao 14-godišnjak stigao u Barcelonu.

Upravo je argentinska ekipa objavila zanimljiv video na društvenim mrežama gdje je utakmicu igrao tada 13-godišnji Messi, a nakon utakmice imao je i prvi intervju u životu.

Video je brzo postao hit na internetu, a fanove je zanimalo kako je izgledalo prvo druženje mladog Messija sa novinarima i kamerama.

U toj utakmici 1999. godine Messi je zabio drugi pogodak za Neweel' Old Boyse, a asistent mu je bio Federico Rosso igrač koji će karijeru većinom graditi u Argentini, ali i igrač koji je jedan dio karijere proveo na Apeninima u dresu Brescije.

Lionel Messi je u dresu Barcelone odgirao 520 utakmica postigao 474 pogotka, dok je za selekciju Argentine skupio 156 nastupa uz 80 pogodaka, a šest puta je osvajao i prestižni laureat "Zlatna lopta" za najboljeg fudbalera svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije