Nedavna fotografija s odmora kao nagovještaj Messijevog novog kluba?

Neymar ju je objavio na Instagramu

Nedavna fotografija s odmora kao nagovještaj Messijevog novog kluba?

Edmir Škorić

Jedno od glavnih pitanja trenutno je gdje će Lionel Messi nastaviti karijeru.

Kao grom iz vedra neba stigla je sinoć vijest da Messi napušta Barcelonu. Prvo su je objavili španski mediji, a onda je stigla i zvanična potvrda iz Barcelone.

Argentincu je 1. jula istekao ugovor s Barcelonom, a iako se vjerovalo da će produžiti saradnju, čak je bio prihvatio i 50 posto manju platu, na kraju je došlo do rastanka.

"Iako je došlo do dogovora između Barcelone i Messija te su obje strane željele nastaviti saradnju, to neće biti moguće formalizirati zbog ekonomskih i pravnih problema", navedeno je na sajtu Barcelone.

U prvi plan su odmah gurnuti PSG i Manchester City, špekuliše se i o mogućem odlasku u MLS, no vjeruje se da je rano za taj potez i da će Messi ostati u Evropi još barem dvije sezone.

Mundo Deportivo je odmah objavio fotografiju koju je dan ranije na Instagramu podijelio Neymar i koja bi mogla dati odgovor na neka pitanja.

Na fotografiji napravljenoj na Ibizi Messi je pozirao sa igračima PSG-a Neymarom, Paredesom, Verrattijem i Di Marijom, pa se dalo u pretpostavku kako bi to moglo značiti da će legenda Barcelone put Pariza.

U PSG-u su napravili dream team ovog ljeta, a vlasnik kluba Nasser Al-Khelaifi nikada nije odustao od pokušaja da dovede Messija i spreman mu je ponuditi ogromnu platu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naravno, Messi je slobodan igrač, pa nije potrebna odšteta, već isključivo je potrebno ispuniti Messijeve zahtjeve, a čini se da u Barceloni to nisu uspjeli iako su imali plan da se riješe mnogih zvijezda i tako obezbijede novac za ugovor Argentinca.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emanuelmacron
drim tim su napravil .akada ce vec jednom napravit rezultate.ALI vec dugo godina se vidi da fudbal vise nije igra naterenu,vec to su firme koje dobro kupuju i dobro prodaju rsvoju robu,pogledajte samo timove koji puno kupuju i prodaju ,nikada nisu osvojili ligu a ni prvenstvo
1 1
Mele
Pa i Pjanic je tu negdje bio, cudno da ga nema, da ne seli i on u Psg ???
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi