Messi je večeras manji od makovog zrna: Saudijci su ga ismijali kao nikog, svjedok je i Ronaldo!

Treba li ovo Argentincu?

Messi je večeras manji od makovog zrna: Saudijci su ga ismijali kao nikog, svjedok je i Ronaldo!

A. Čaušević

Leo Messi se smatra najboljim fudbalerom u historiji, a u četvrtak navečer je doživio nezapamćen manjak poštovanja i to jednog od vodećih ljudi u Saudijskoj Arabiji, Turkija Al-Sheikha.

Turki Al-Sheikh je relativno kontroverzna ličnost, ljubiteljima fudbala je poznat po tome što je vlasnik španskog prvoligaša Almerije, dok mu je kraljevska porodica Saudijske Arabije dodijelila status ministra za zabavne industrije.

Pred prijateljski meč između Al Nassra i Inter Miamija Al-Shekih je odlučio da ponizi ni manje ni više nego Lea Messija, a svemu je svjedočio i Cristiano Ronaldo.

Ronaldo i Messi se nisu našli u početnim postavama te uopšte neće igrati. Razlog su povrede, a bahati Saudijac je odlučio da isprovocira Argentinca.

"Dobio sam vijest da Messi neće igrati. Vidio da je Cristiano povrijeđen i bilo ga je strah da će izgubiti od Al Nassra bez Ronalda", kazao je Al Thani.

Oglasi

Teorija u koju bi zaista povjerovato bilo koji ljubitelj fudbalske igre, ali i pokazatelj koliko su zapravo Saudijci bahati i prepotentni u svojim izjavama.

[twitter]https://twitter.com/thefootygoals/status/1753112342211285238[/twitter]

Inače, prije utakmice Al-Thani se šalio i sa Ronaldom. Govorio je Portugalcu da je najboljih svih vremena (GOAT), a zvijezda Al Nassra je samouvjereno odgovorila: "Znam, znam."

Pred početak utakmice Ronaldo se pokazao na terenu i cijeli stadion mu je skandirao čim se još jednom vidjelo kakva zvijezda je Saudijac u toj zemlji.

Podsjećanja radi, Inter Miami je ranije tokom sedmice igrao prijateljski meč protiv Al Hilala i izgubio je taj meč sa 4:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi