Marokancima zakucao zadnji ekser u kovčeg, stao pred kameru i "osvetio" Cristiana Ronalda

Nevjerovatna scena u 95. minuti utakmice

Marokancima zakucao zadnji ekser u kovčeg, stao pred kameru i "osvetio" Cristiana Ronalda

E. Čaušević

Južna Afrika napravila je sinoć senzaciju na Afričkom kupu nacija izbacivanjem Maroka u osmini finala pobjedom rezultatom 2:0. Utakmicu je obilježio pogodak Teboha Mokoene u 95. minuti i proslavi o kojoj svi pričaju.

Maroko je kao apsolutni favorit ušao u sinoćnju utakmicu osmine finala Afričkog kupa nacija i malo ko je mogao očekivati da će ova selekcija doživjeti poraz od Južne Afrike i ispasti s ovog takmičenja.

Međutim, Južna Afrika uspjela je da napravi senzaciju pobjedom rezultatom 2:0 i ode u četvrtfinale, dok je za Marokance ovo veliki udarac.

Nakon što su se Marokanci ispromašivali u 57. minuti uslijedila je kazna kada je Makgopa zabio gol za 1:0 i šok na stadionu. Maroko je mogao u 85. minuti da se vrati, no Achraf Hakimi je promašio penal.

Igralo se čak 13 minuta sudijske nadoknade, ali je sve bilo gotovo u 95. minuti kada je Južna Afrika uspjela da zabije drugi pogodak i osigura svoje mjesto u četvrtfinalu.

Oglasi

U centru pažnje našao se Teboha Mokoena koji je zabio fantastičan pogodak iz slobodnog udarca za konačnih 2:0, a potom je sa saigračima izveo proslavu o kojoj bruji fudbalski svijet.

Mokoena i saigrači su kopirali proslavu Cristiana Ronalda pred igračima Maroka i mnogi vjeruju da je to bilo isplanirano da urade.

Poznato je da je na Mundijalu u Kataru upravo Maroko izbacio Ronaldov Portugal i tada su se naslađivali, a igrači Južne Afrike odlučili su da osvete jednog od najboljih igrača svih vremena.

Ova proslava postala je hit na društvenim mrežama i sigurno je da je i Ronaldo vidio šta su igrači Južne Afrike uradili Marokancima i na koji način su odlučili da proslave pogodak za 2:0.

Mnogi su odmah poručili da je to sigurno bilo sve isplanirano prije utakmice, te da su Južnoafrikanci na kraju "osvetili" Ronalda i činjenicu koliko su ga Marokanci ponižavali nakon pobjede na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi