Saudijci u očaju, ovaj dan su čekali mjesecima, a sada dobili vijest koja im tjera suze na oči
Foto: AP Photo/Hussein Malla

Ništa od okršaja Messija i Ronalda

Saudijci u očaju, ovaj dan su čekali mjesecima, a sada dobili vijest koja im tjera suze na oči

E. Čaušević

Lionel Messi i Cristiano Ronaldo obilježili su fudbalsku eru koja će se zauvijek pamtiti, a mnogi su željno čekali njihov posljednji okršaj koji se trebao desiti večeras u Riyadhu, no iz Saudijske Arabije stižu razočaravajuće vijesti.

Inter Miami nalazi se na pripremama u Saudijskoj Arabiji, te su Messi i društvo odigrali već nekoliko prijateljskih utakmica, a večeras su mnogi nestrpljivo čekali okršaj protiv Al Nassra.

To je trebao biti posljednji okršaj Messija i Ronalda koji će biti upamćeni kao najveći rivali koje je fudbal vidio. Ono što su napravili u posljednjih 20-tak godina je zaista nestvarno i teško da će neko uspjeti to da ponovi.

Večerašnji meč Al Nassra i Intera u Riyadhu najavljivan je kao "zadnji ples" dvojice majstora, ali nažalost stižu razočaravajuće vijesti iz Saudijske Arabije.

Al Nassr je nedavno otkazao turneju u Kini gdje je ovaj tim trebao igrati dva prijateljska meča, ali zbog povrede Cristiana Ronalda na kraju je odlučeno da se ekipa vrati u Saudijsku Arabiju.

Oglasi

Očekivalo se da će Ronaldo biti spreman za meč protiv Intera, no trener ove ekipe Luis Castro izjavio je da je Portugalac ušao u finalni dio oporavka od povrede i da će tek u narednim danima početi trenirati s ekipom.

"Ronaldo je u završnoj fazi oporavka od povrede i u narednim danima će se priključiti ekipi na treningzima. Neće igrati protiv Intera jer jednostavno nije spreman", rekao je Castro.

Messi i Ronaldo posljednji okršaj imali su prije godinu dana kada su prijateljski meč igrali PSG i Al Nassr također u Riyadhu. Tada je saudijski tim pobijedio sa 5:4.

Očekivalo se da će Messi i Ronaldo po 36. put večeras odmjeriti snage, ali nažalost to se neće desiti. Messi ima 16 pobjeda u okršajima protiv Ronalda, dok je Portugalac na desetg pobjeda, te je devet mečeva završeno neriješeno.

Inače, večerašnja utakmica između Al Nassra i Inter Miamija igra se s početkom u 19 sati.

Top Komentari

user1676105602
ma nek ide u penzinu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi