Messi, Ronaldo i golovi u Ligi prvaka: Portugalac je brutalan!
Ronaldo je postigao 126 golova do sada u Ligi prvaka, dok je Messi stigao do brojke 112

Igrač Juventusa je bolji gotovo u svim segmentima

Messi, Ronaldo i golovi u Ligi prvaka: Portugalac je brutalan!

S. Pašalić

Nova sezona Lige prvaka počinje danas, a to je prilika da Lionel Messi i Cristiano Ronaldo nastave svoje međusobno takmičenje.

Kada je riječ o golovima u najelitnijem klupskom takmičenju, dvojac posljednjih godina vodi veliku borbu, a Portugalac je trenutno u prednosti sa 126 postignutih golova u odnosu na 112 Argentinca.

Messi je prošle sezone bio najbolji strijelac Lige prvaka sa 12 postignutih golova, dok je Ronaldo imao samo 6 pa je igrač Barcelone uspio malo smanjiti razliku u odnosu na sezonu ranije.

Ipak, Ronaldo je u mnogim segmentima kada je riječ o golovima ispred Messija. Portugalac je prvi stigao do brojke od 100 postignutih golova, a Messiju je to uspjelo tačno mjesec dana kasnije.

Argentinac je nešto bolji u prosjeku postignutih golova po utakmici, ali je odigrao i 27 utakmica manje od Portugalca.

S druge strane Ronaldo je u više utakmica postizao dva gola, a ima i jedan hat-trick više od igrača Barcelone. Messiju je ipak uspjelo dva puta da postigne četiri gola na jednoj utakmici, dok je Ronaldo to uradio jednom.

Ronaldo ima i više golova postignutih iz penala, više asistencija, golova postignutih glavom i onih iz slobodnih udaraca.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Messi je postigao više golova u osmini finala, ali je zato Ronaldo bolji kada je riječ o postignutim golovima u četvrtfinalu, polufinalu i finalu ovog takmičenja.

Top Komentari

Mase007
Institucija dokazano, Ronaldo ce zabijati u LP i do 40godine :)
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti