Kad on priča i veliki Messi šuti: Rekao mu je šta treba da se desi, ali nije se dogodilo
Zanimljiva scena na utakmici Argentina - Poljska.

Na kraju su Poljaci ipak slavili

Kad on priča i veliki Messi šuti: Rekao mu je šta treba da se desi, ali nije se dogodilo

Eldar Ganibegović

Sinoć smo pratili izuzetno uzbudljiv rasplet u grupi C Svjetskog prvenstva. Do samog kraja je sve bilo otvoreno, a zanimljiv razgovor imali su selektor Argentine Lionel Scaloni i njegov imenjak i najbolji igrač, Messi.

U okviru 3. kola grupne faze Svjetskog prvenstva u grupi C Argentina je sinoć s 2:0 savladala Poljsku, dok je Meksiko bio bolji s 2:1 od Saudijske Arabije.

Uoči ovog kola sve četiri selekcije su imale šansu i da prođu u osminu finala, ali i da ispadnu, a do samog kraja postavljalo se pitanje ko će proći s drugog mjesta - Poljska ili Meksiko.

Naime, Argentina je vodila s 2:0 protiv Poljske pogocima Mac Allistera i Alvareza, dok je Meksiko imao prednost protiv Saudijske Arabije, također od 2:0.

U tom su momentu Poljska i Meksiko bili apsolutno jednaki i kada je u pitanju međusobni omjer i gol-razlika, pa bi o prolasku, da se tako završilo, odlučivao broj žutih kartona.

Poljska ih je u tom momentu imala manje pa bi, da je tako ostalo, Poljaci prošli dalje. Ipak, Argentina ih je mogla izbaciti da je dala još jedan gol.

Oglasi

Svjestan je toga bio i selektor Argentine Lionel Scaloni, pa je to objasnio i Lionelu Messiju, kao da je htio da dokrajče Poljake, a nije da nisu imali šansi.

"2:0, 2:0", govorio je Scaloni Messiju rezultat utakmice Meksiko - Saudijska Arabija, pa dodao: "Ako im zabijemo još jedan gol, izbacit ćemo ih", kazao je Scaloni. Messi je to prihvatio i nastavio dalje, ali ostao je rezultat od 2:0 na semaforu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ipak, snovi Meksika o osmini finala srušeni su u nadoknadi vremena kada su primili gol od Saudijske Arabije, tako da su dalje prošli Argentina i Poljska koja je sinoć slavila unatoč porazu.

U osmini finala Argentina će se sastati s Australijom, dok će Poljaci imati jako težak zadatak - duel sa svjetskim prvacima, Francuzima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi