Messi se danas nije pojavio, pa Barceloni javio da više nije njen igrač

Ne odustaje

Messi se danas nije pojavio, pa Barceloni javio da više nije njen igrač

Edmir Škorić

Kako prenosi novinar Marcelo Bechler, Lionel Messi je još jednom Barceloni saopštio konačnu odluku.

Messi je nedavno tražio raskid ugovora i ne planira se povući. On je odlučan da napusti klub ovog ljeta, a danas je odbio doći na preglede prije početka priprema za novu sezonu. Svi igrači Barcelone su se pojavili u 10:15, ali Messija nije bilo.

On je potom saopštio klubu da nije došao jer se više ne smatra igračem Barcelone, iako u klubu čine sve da ga zadrže.

Argentinac odbija početi pripreme s Barcelonom, a sve bi moglo da se rješava pravnim sudom jer obje strane smatraju da imaju jake argumente. Messi je uvjeren da ima pravo na jednostrani raskid ugovora, a Barcelona tvrdi da je zakasnio sa korištenjem te opcije.

Na Camp Nouu tvrde da je 10. juna istekla klauzula koju Messi može da iskoristi nakon svake sezone i prema kojoj može da bez odštete napusti klub. Messi pak smatra da je, zbog pandemije koronavirusa i produženja sezone, produžen i krajnji rok za aktivaciju klauzule.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ako Messiju ne bude odobren 'free transfer', Barcelona će nastojati dobiti 700 miliona eura, koliko je otkupna klauzula iz posljednjeg ugovora, a koju rijetko ko može da plati, mada je Manchester City za sada spomenut kao jedini koji je spreman da pregovara.

Ne pojavi li se ni sutra na treningu zakaznom od 17 sati, Messi je definitivno završio 20-godišnju eru u Barceloni i klub će biti prisiljen da traži načine kako da barem unovči njegov odlazak. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi