Messi se izjednačio s Brazilcem Ronaldom

U deset uzastopnih utakmica bio strijelaac

Messi se izjednačio s Brazilcem Ronaldom

Edmir Škorić

Lionel Messi je za svega sedam minuta postigao vodeći gol za Barcelonu na gostovanju protiv Real Sociedada.

Sjajnom Argentincu to je bio 10. uzastopni pogodak, stigavši tako "pravog" Ronalda. Brazilac je u sezoni 1996/97 postigao barem jedan gol u svakoj od deset vezanih utakmica. 

 

Messijev niz započet je 11. novembra 2012.  godine, a od tada je postigao 16 pogodaka. Posljednji put je odigrao utakmicu bez postignutog gola 3. novembra prošle godine, kada je Barca na Nou Campa s 3:1 savladala Celtu.

 

U vrijeme objave ovog teksta, Barcelona je s 2:1 vodila na gostovanju kod Real Sociedada, a drugi gol za izabranike Tita Vilanove postigao je Pedro.

 

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Messi @SpheraChannel by SpheraChannel

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije