Užasna statistika Lionela Messija u dresu PSG-a: Šta se dešava sa argentinskim čarobnjakom?
FOTO: EPA

Ovo je za nepovjerovati

Užasna statistika Lionela Messija u dresu PSG-a: Šta se dešava sa argentinskim čarobnjakom?

Haris Zilić

Lionelu Messiju ne ide kako je došao u redove PSG-a.

Argentinac više muči muku sa povredama nego što briljira na terenu, a još uvijek nema pogodak u Ligue 1 u dresu PSG-a iako je već prošlo 12 kola što je podatak koji izaziva nevjericu kod većine fudbalskih zaljubljenika.

Da stvar bude gora po Argentinca, Messi je u jednom statističkom parametru najgori u Evropi vjerovali ili ne.

Messi je uputio 15 udaraca prema golu u ligaškim utakmicama i nije zabio pogodak.

Vodeći se ovom statistikom, nijedan napadač u evropskim ligama nema lošiji učinak od Argentinca, koji je u sinoćnjem derbiju protiv Lillea teren napustio na poluvremenu zbog povrede zadnje lože.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Navijači PSG-a čekaju da se Messi probudi, jer nije ni blizu onog Messija iz Barcelone posljednjih sezone, a da ne govorimo o briljantim partijama ranije.

Bez obzira na navedeno, Messi je i ove godine u užoj konkurenciji za osvajača Zlatne lopte, a prognoze kažu da je trenutno u TOP 3 favorita.

Top Komentari

Zoilomas
Ima povrijedu, ako gledas tekme vidices da non stop nesto trlja unutrasnju lijevu nogu. Ja mislim da mu je potreban odmor jer se mora extra dokazivati na treninzima posto mu ne ide u utakmicama…. Mislim da ce biti dobar opet poslije zimskog dvosedmicnog odmora
4 1
Ocelot
Magija mu ne radi u ligi 1 al bar u ligi sampiona nije los
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi