Zvijezde spavale, Lille vodio, a onda se u Parizu upalila svjetla preokreta
FOTO: EPA

PSG slavio u derbiju

Zvijezde spavale, Lille vodio, a onda se u Parizu upalila svjetla preokreta

H. Zilić

Derbi 12. kola Ligue 1 odigrali su branioc titule Lille i moćni PSG, a pariški klub je bio domaćin u ovom susretu koji je završen rezultatom 2:1 nakon preokreta.

Utakmica je počela otvoreno s obje strane. Prvi su zaprijetili domaćini u devetoj minuti nakon akcije Di Marije i Gueyea, ostalo je 0:0.

Uzvraćaju gosti u 14. minuti. Ikone je primio pas od strane Sanchesa, međutim bio je neprecizan u završnici. Messi je pokušao u 25. minuti, daleko je to bilo od onog što Argentinac može ponuditi.

Naredni ozbiljniji napad gostiju bio je i pogodak. Dobra akcija Lillea, Yilmaz je uposlio Davida koji pogađa za 0:1, ali i rezultat prvog poluvremena.

Na poluvremenu kod domaćih iz igre je izašao Lionel Messi, a na teren ušao Mauro Icardi.

Icardi je imao priliku u 51. minuti, zatim je u šansi bio i Di Maria, ostalo je 0:1

Lille uzvraća u 66. minuti preko Yilmaza, lopta nakon udarca odlazi visoko preko gola. Turski napadač u novoj šansi u 70. minut, njegov udarac zaustavlja golman domaćih Donnarumma.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U 74. minuti ipak pogodak za domaće, strijelac je bio Marquinhos i na semaforu je bilo 1:1. Asistent kod gola je bio Di Maria.

PSG je krenuo po tri bobda, igrali su dosta ofanzivnije u finišu, a kruna toga stigla je u 88. minuti kada je Di Maria pogodio za 2:1 na asistenciju Neymara i novi trijumf Parižana.

Top Komentari

Realist
Dame i gospodo DiMaria
9 1
user1601076490
Bolje reći Messi izašao i odmah ljudi preokrenuse.
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi