Messi u jednoj utakmici dao više golova iz slobodnjaka nego Ronaldo za 694 dana

U ovoj statistici u potpunosti dominira

Messi u jednoj utakmici dao više golova iz slobodnjaka nego Ronaldo za 694 dana

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone u subotu su na svom terenu pobijedili Celtu Vigo sa 4:1 u meču 13. kola španske La Lige.

Katalonce je do nove pobjede vodio fantastični Lionel Messi koji je postigao hat-trick, dok je još jedan gol dodao Sergio Busquets u samom finišu utakmice.

Messi je prvi gol dao iz penala, a onda je sve oduševio jer je naredna dva postigao iz slobodnih udaraca. Argentinac je prethodnih sezona zasluženo dobio titulu najboljeg izviđača slobodnih udaraca na svijetu.

Naravno, nakon utakmice ponovo je počela debata oko toga ko je bolji Messi ili Cristiano Ronaldo. Kada je u pitanju statistika slobodnih udaraca onda to ide apsolutno na stranu kapitena Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi je izuzetno efikasan iz slobodnih udaraca, dok se za Ronalda to ne može reći. Portugalac izvodi gotovo sve prekide u Juventusu, ali nikako da postigne gol.

Naime, Messi je u utakmici protiv Celte uspio postići više golova iz slobodnjaka nego što je to Cristiano Ronaldo uradio u prethodnih 694 dana.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

barcaforever
Samo treba da se pomiri s tim da Pjanić ili Dybala izvodi bolje i efikasnije i vrlo je jednostavno, kad ne ide prepusti drugima
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi