Cristiano Ronaldo se za izmjenu "osvetio" tri minute prije kraja utakmice

Zamijenjen drugi put u niz

Cristiano Ronaldo se za izmjenu "osvetio" tri minute prije kraja utakmice

A. Čaušević

Cristiano Ronaldo se pobrinuo da bez obzira na jednu od svojih lošijih utakmica posljednjih godina bude glavna tema nakon susreta Juventusa i Milana.

Ronaldo je zamijenjen drugi put u nizu. Maurizio Sarri je nakon meča protiv Lokomotiva odlučio svoju najveću zvijezdu povući iz igre i protiv Milana. 

Portugalac je zamijenjen u 55. minuti nakon čega se zaputio pravo u svlačionicu što je izazvalo brojne polemike u Italiji. 

Međutim, nije samo polemike izazvao njegov potez tokom izmjene već odluka da napusti stadion Allianz prije kraja utakmice. 

Italijanski mediji navode kako je Ronaldo napustio stadion tri minute prije utakmice, a još uvijek nije poznato da li je to uradio uz klupsku dozvolu ili samovoljno. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Maurizio Sarri je poslije utakmice Ronaldovu izmjenu opravdao povredom koljena koju Portugalca muči već neko vrijeme i nije u stanju da igra potpuno spreman.

"Moramo zahvaliti Ronaldu jer se žrtvovao večeras u teškoj situaciji. Učinio je sve da igra, ali kada sam vidio da nije dobro odlučio sam da ga izvedem iz igre. Prirodno je da su igrači nezadovoljni kada izlaze iz igre, a posebno ako su radili tako naporno da budu tu. Tokom prethodnih mjesec dana imao je problema s koljenom kada je dobio udarac na treningu i malo povrijedio ligamente. Trenirao je visokim intenzitetom, ali vidio sam da ne može dati maksimum. Nije bio na svom nivouu i to je to", rekao je Sarri.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jebivjetar
Konacno neki trener koji ima muda da izbaci ronalda
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi