Niko Messija nije iskritikovao kao nekadašnji fudbaler Reala i nizozemski reprezentativac
FOTO - EPA

Vaart bez dlake na jeziku

Niko Messija nije iskritikovao kao nekadašnji fudbaler Reala i nizozemski reprezentativac

A. Beganović

Nekadašnji nizozemski reorezentativac Rafael van der Vaart iznio je salvu kritika na račun Lionela Messija, dok je za Cristiana Ronalda imao samo riječi hvale.

Godinama se polemiše o tome ko je bolji igrač, Cristiano Ronaldo ili Lionel Messi. Ukusi su različiti i o njima ne treba raspravljati, no tokom te rasprave rijetko kada su upućivane kritike na račun jednog ili drugog pomenutog fudbalera.

Sve do danas, rekli bismo. Naime, nekadašnji nizozemski reprezentativac Rafael van der Vaart kritikovao je Messija zbog njegovog ponašanja na terenu, posebno u posljednjih nekoliko godina.

"Tužan sam zbog toga. To je stvar volje. Ili želiš ili ne želiš. Messi ako ne postigne pogodak ili ne upiše asistenciju, odigrao je loš meč. Neymar radi više na terenu, Mbappe također", rekao je nekada sjajni vezni fudbaler, pa se osvrnuo i na Ronalda.

"Cristiano Ronaldo , na primjer, iako se radi o dvije različite vrste igrača, trudi se stalno i želi podići ekipu na viši nivo. Messi s vremena na vrijeme prošeta terenom, a ja pomislim: 'Zar te nije sram?'

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Uzrujan sam zbog Messija. Šteta, jer se takav igrač više nikada neće roditi. Počelo je s Koemanom. Bilo je to da tako kažem odbijanje rada, to nije u redu za igrača poput Messija", rekao je Van der Wart.

Podsjetimo, Van der Vart je imao dosta uspješnu karijeru. Nastupao je za nizozemsku reprezentaciju, a između ostalog nosio je dres Reala, HSV-a, Ajaxa i Tottenhama.

Top Komentari

Ecosport
Kakav van der vart, propo lik davno prije kraja karijere, još nije uradio ništa ni u smrdljivom realu. Može Messiju samo lizat zicagu... Ma ne može ni to. Papak. Nije kompetentan da govori o većini igrača, a ne o jednom jedinom, bogu fudbala.
3 14
user1607499935
Ronaldo se bori? hahahah zasto uporno fanovi Ronalda potenciraju pricu da Messi ne trci (jeste istina), a nikada to ne govore za Ronalda? Na službenoj stranici UEFA-e lijepo pise. Ronaldo pretrcao 39km za sada u ligi prvaka, a Mesi 33km. Ali Messi ima jednu utakmicu manje jer nije igrao protiv Laipziga, a tu bi pretrcao sigurno 7-8km. Dakle, moze se reci da se Messi bori cak i vise nego Ronaldo. Takodjer, sluzbeni podaci UEFA-e govore da je Ronaldo u grupi bio tek 106-i igrac na EURU po pretrcanim kilometrima, a pri tome je igrao sve utakmice 90 minuta. Ronaldo je medju igracima koji su najmanje pretrcali na EURU, a da su igrali sve 3 utakmice po 90 minuta. Ronaldo je bio igrac sa najmanje pretrcanih kilometara od svih igraca Portugala koji su sve tri utakmice odigrali 90 minuta. Samo je golman Rui Patrisio manje pretrcao od Ronalda. Tada ste ga pravdali da je Ronaldov posao da daje golove, a ne da igra odbranu. Sa ovakvim "zalaganjem" moze on igrati i do 50-e. Od kako je on dosao u United oni svaku drugu utakmicu primaju po 4-5 golova jer Ronaldo "igra" odbranu.
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi