Messi za pobjedu Argentine nad Brazilom

Derbi pripao Gaučosima

Messi za pobjedu Argentine nad Brazilom

M. Šljivak

Argentina je fudbalskom klasiku odigranom u Saudijskoj Arabiji savladala najvećeg rivala Brazil rezultatom 1:0.

U uzbudljivoj i poprilično oštroj utakmici Gaučosi su na kraju stigli do trijumfa i to zahvalljujući golu Lionela Messa.

Brazil je prvi imao veliku šansu na utakmici. U 10. minuti je dosuđen penal za Karioke, ali Gabriel Jesus očajno šutira i promašuje kompletan gol.

Kazna je stigla tri minute kasnije. Novi penal je dosuđen, Alisson brani udarac Messija, ali lopta se odbija do prve argentinske zvijezde i on je posprema u mrežu za prednost od 1:0.

Niko nije ni slutio da će ovaj rezultat na kraju biti konačan. Imale su obje selekcije šanse da postignu golove, ali se rezultat do kraja nije mijenjao i ostalo je 1:0 za Gaučose.

Argentina je u ovom meču prikazala mnogo veću želju za pobjedom i na kraju su zasluženo došli do trijumfa.

Prijateljski meč:

Argentina - Brazil 1:0 (Messi 13')

Top Komentari

Mase007
Kako dosadna utakmica. Osim prekrsaja nista za vidjeti.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti