Messija očekuje oštra kazna

Argentinac bi mogao propustiti veoma bitne utakmice

Messija očekuje oštra kazna

Nakon nesportskog ponašanja i vrijeđanja sudija nakon meča Argentine i Čilea, Messi bi se mogao suočiti sa ozbiljnom kaznom.

Argentinac je, naime, nezadovoljan suđenjem, uputio mnoštvo psovki na račun pomoćnih sudija, Marcela Van Gassea i Dewsona Silve.

Iako ovaj incident nije bio uključen u prvobitni sudijski izvještaj, CONMEBOL je naknadno otvorio istragu.

Prema nekim informacijama Messi bi mogao biti suspendovan na čak četiri utakmice. Ovo bi značilo da najbolji argentinski grač propušta mečeve protiv Bolivije, Urugvaja, Venecuele i Perua.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Ako se nije ponašao po pravilima, onda mora odgovarati kao i svako drugi. Ne smije biti povlašten, bez obzira da li je najbolji na svijetu", izjavio je predsjednik Argentinskog fudbalskog saveza Armando Perez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti