Messijeva ovogodišnja dominacija u brojkama

Najbolji strijelac u ovoj godini

Messijeva ovogodišnja dominacija u brojkama

Endin Čaušević

Barcelona je sinoć na Nou Campu deklasirala Celtic rezultatom 7:0.

Katalonska ekipa briljirala je u prvom kolu grupne faze Lige prvaka na krilima sjajnog Lionela Messija. Argentinac je na sinoćnjoj utakmici postigao tri gola, te je nastavio svoju dominaciju u postignutim golovima u godini.

Messi je prvi na listi igrača koji su postigli najviše golova u 2016. godini. Argentinski fudbaler ove godine postigao je 41 gol, a iza njega je Luis Suarez sa dva gola manje.

Na trećem mjestu nalazi se novi fudbaler Manchester Uniteda, Zlatan Ibrahimović, koji je ove sezone u svim takmičenjima postigao 38 golova. 33 gola dao je Cristiano Ronaldo, dok je jedan manje postigao Eran Zahavi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi