Bugojno nije zaboravilo Iskrinu legendu: Mural na stadionu Jakliću oduševio javnost

Duraković preminuo prošle godine

Bugojno nije zaboravilo Iskrinu legendu: Mural na stadionu Jakliću oduševio javnost

E. Čaušević

Početkom septembra prošle godine Bugojno je potresla vijest o smrti legendarnog igrača Iskre, Mesuda Durakovića, koji je preminuo od posljedica srčanog udara. Ipak, Bugojno je pokazalo da nije zaboravilo svoju legendu i odali su mu počast na stadionu Jaklić na sjajan način.

Durakovića mnogi pamte po sjajnim igrama u dresu hrvatskog Varteksa u kojem je za nekoliko sezona ostavio ogroman trag, a nakon toga vratio se u svoj rodni kraj.

Nosio je dres bugojanske Iskre dok se ovaj klub takmičio u najvišem rangu bh. fudbala, a u svom matičnom klubu prije 20-tak godina Duraković je i završio svoju igračku karijeru nakon čega se posvetio trenerskom poslu.

No, početkom septembra prošle godine mnogi su bili u šoku nakon što je objavljeno da je Duraković imao srčani udar i nažalost prerano nas je napustio.

On je preminuo u 56. godini života u Njemačkoj gdje je živio prethodnih godina sa svojom porodicom. Vijesti o smrti legendarnog igrača Iskre potresle su fudbalsku javnost u BiH i Hrvatskoj gdje je on bio dobro poznato ime.

Duraković je sahranjen u svom Bugojnu, a ovih dana ponovo je u centru pažnje jer su Bugojanci pokazali da ne zaboravljaju svoje legende.

Oglasi

Naime, na stadionu Jaklić naslikan je mural upravo u čast prerano preminulog Durakovića.

Opis fotografije nije dostupan.

Mural je dizajnirao Semir Velić zajedno sa članovima porodice nekadašnjeg igrača Iskre. Također, pored lika Durakovića na ovom muralu ispisana je i poruka: "Pobjeda nije sve, to je jedina stvar".

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Duraković je bio i omladinski reprezentativac Jugoslavije, a u Varteks je otišao početkom 1993. godine i bio je član legendarne ekipe u kojoj su bili Lađević, Mumlek, Vugrinec, Štefulj, Krznar, Gregorić, Toplak, Dalić...

Također, u trenerskoj karijeri je radio zapažen posao, a jedan je od najzaslužnijih za fudbalski put Ermina Zeca i Mehmeda Alispahića s kojima je individualno radio svih ovih godina.

Top Komentari

Gari Garinča
Legende zive vjecno. Rahmet dusi nasem Meki.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi