Mesut Ozil na Instagramu citirao Bergkampa i podršku dobio samo od nekoliko saigrača
Njemački fudbaler je daleko najplaćeniji igrač Arsenala, ali ove sezone mu jednostavno ništa ne ide, kao da nije član kluba s Emiratesa.

Nijemac na velikim kritikama

Mesut Ozil na Instagramu citirao Bergkampa i podršku dobio samo od nekoliko saigrača

E. Čaušević

Njemački veznjak Mesut Ozil vjerovatno igra jednu od svojih najgorih sezona u karijeri jer na stalnom udaru kritika javnosti i navijača Arsenala.

Ozil je prošle godine potpisao novi ugovor s londonskim klubom i postao daleko najplaćeniji igrač ovog tima, ali njegove igre su ispod svih očekivanja. Nijemac ove sezone više utakmice prati s tribina nego što igra, a i kada je na terenu onda je na udaru velikih kritika.

Već odavno govori se o tome da će Ozil napustiti klub jer Arsenal ne može priuštiti da igrač koji je najviše plaćen sjedi na tribinama ili u najboljem slučaju na klupi. Ozil je imao i dosta problema s povredama, ali iako je već neko vrijeme spreman uopšte ga nema u konkurenciji za utakmice.

Ozil se nalazi u teškoj situaciji i jasno je da mu nije lako, ali očito da ne želi tek tako spakovati kofere i pobjeći iz Arsenala. On je imao zanimljivu objavu na Instagramu gdje je citirao izjavu legendarnog fudbalera Dennisa Bergkampa koji je najbolje dane karijere proveo upravo u Arsenalu.

"Kada počnete navijati za fudbalski klub ne navijate zbog trofeja, igrača ili historije. Navijate jer ste pronašli sebe u tom klubu, pronašli mjesto kojem pripadate", objavio je Ozil legendarnu izjavu Bergkampa.

Naravno, engleski mediji i u tome su pronašli način da naprave priču, odnosno pogledaju koji su saigrači "podržali" Ozila lajkom ili komentaroma. Fotografiju su lajkali Sead Kolašinac, Alexander Lacazette, Alexi Iwobi i Granit Xhaka što i nije baš neka podrška od ekipe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Xhaka i Iwobi su dali podršku u komentarima, a oglasio se i Ozilov dojučerašnji saigrač Jack Wilshere koji danas igra za West Ham. No, sigurno je da se svi nadaju da će Ozil konačno zaigrati u pravoj formi i opravdati silni novac kojeg je Arsenal uložio u njega.

 Ozil's Arsenal team-mates showed their support on Instagram

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi