Mesut Ozil na sinoćnjoj utakmici oborio rekord Premier lige
Foto: EPA

Kreirao 12 šansi za svoje saigrače

Mesut Ozil na sinoćnjoj utakmici oborio rekord Premier lige

Iako je Alexsis Sanchez sa dva pogotka još jednom bio heroj Arsenala u pobjedi ove ekipe nad Sunderlandom rezultatom 2:0, na ovoj utakmici je Mesut Ozil uspio ući u historiju Premier lige.

Naime, njemački reprezentativac je uspio kreirati čak 12 šansi u sinoćnjoj utakmici Arsenala i Sunderlanda. Ovo je najveći broj prilika koje je neki igrač kreirao na jednoj utakmici Premier lige, od sezone 2003/2004 od kada se vodi ova statistika.

Ozil je tako na listi igrača sa najviše kreiranih šansi na jednoj utakmici uspio preteći Antonia Valenciju iz Manchester Uniteda i Davida Silvu iz Manchester Cityja koji su uspjeli napraviti po 11 šansi za svoje saigrače na jednoj utakmici.

Nakon sinoćnjeg izdanja, Ozil je postao jedan od dvojice fudbalera u historiji Premier lige koji je na dvije različite utakmice uspio kreirati dvocifren broj šansi za svoje saigrače. Ovo je prije njega pošlo za rukom još samo nekadašnjem igraču Chelseaja Florentu Maloudi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kreativnost Mesuta Ozila je doprinijela obaranju još jednog rekorda.

Igrači Arsenala su na gol Sunderlanda uputili čak 36 šuteva što je najviše pokušaja koje su Topnici uputili ka golu protivnika od kada se igra Premier liga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi