Wenger: Ne znam da li Ozil može preuzeti odgovornosti vođe
Foto: EPA

Nakon kritika na račun Mesuta Ozila

Wenger: Ne znam da li Ozil može preuzeti odgovornosti vođe

Trener Arsenala Arsene Wenger priznaje da nije siguran da li se Mesut Ozil može nositi sa odgovornostima koje nosi uloga vođe u ekipi iz Londona.

Njemački reprezentativac, je u zadnje vrijeme, bio predmetom mnogobrojnih kritika, zbog kako neki smatraju, nemogućnosti da preuzme stvari u svoje ruke u odlučujućim trenucima.

Ozil se u jednom intervjuu nedavno "branio" od ovakvih kritika govoreći kako smatra da ima dobar stav prema igri, međutim sada je i Wenger izrazio sumnje da kritike možda negativno utiču na Ozila, ali i da nije siugran da on može preuzeti stvari na sebe i predvoditi Arsenal.

"Ukupno gledano, veliki igrači se više kritikuju od drugih. Mislim da je kritikovati samo Ozila zbog lošeg izdanja Arsenala protiv Tottenhama, pogrešno", izjavio je Wenger.

"Njegov stil je više fluidan nego što je agresivan, ali to ne znači da on želi pobjedu manje od ostalih. Veliki igrači moraju nositi odgovornost za ekipu. Ljudi to tako posmatraju."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim na pitanje da li smatra da Ozil može preuzeti takvu odgovornost, Wenger je odgovorio da nije siguran.

"Ne znam. Nisam siguran... Mislim da on prihvata izazov velikih utakmica. Ali voli li biti kritikovan? Nisam siguran", prokomentarisao je francuski stručnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti