Drama bivšeg svjetskog prvaka: Zadesila ga velika nesreća

Ozil nema sreće

Drama bivšeg svjetskog prvaka: Zadesila ga velika nesreća

Edmir Škorić

Nekadašnji veznjak Arsenala i bivši reprezentativac Njemačke Mesut Ozil ponovo se povrijedio.

Ozila definitivno zdravlje ne služi. Imao je mnogo različitih povreda od sezone 2007/08. Najduže je pauzirao u sezoni 2014/2015 - 91 dan zbog povrede koljena. U posljednje dvije sezone Ozil je izostao 237 dana.

Ove sezone Nijemac je nastupio u samo četiri utakmice. Nije imao ni gol ni asistenciju. Basaksehir, u koji je došao iz Fenerbahčea, je nakon sedam kola lider turske lige. Ima skor od pet pobjeda i dva remija.

Mesut je svjetski prvak s njemačkom reprezentacijom sa Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine. U svojoj karijeri igrao je za klubove kao što su Schalke 04, Werder Bremen, Real Madrid, Arsenal i Fenerbahce.

S Real Madridom je osvojio prvenstvo i španski kup , a s Arsenalom tri puta FA kup.

"Nažalost, dugo me neće biti. Ići ću na operaciju ovog vikenda kako bih se konačno oslobodio bolova u leđima. Dat ću sve od sebe da se što prije vratim na teren. Hvala vam na vašoj podršci", napisao je Mesut Ozil na Twitteru.

Oglasi

Ozil je debitovao za novi tim u domaćoj pobjedi nad Kayserisporom (2:0). Odigrao je samo 10 minuta, a nakon utakmice dobio je poklon od Erdogana.

Luksuzni sat, vrijedan približno 1.700 eura, na brojčaniku ima i potpis turskog predsjednika. O zaista bliskom odnosu ovog para svjedoči i činjenica da je Erdogan bio kum na nogometaševom vjenčanju.

Međutim, ova bliska veza također je stvarala probleme Oezilu u prošlosti. Prije Svjetskog prvenstva u Rusiji izazvao je veliku pomutnju objavivši fotografiju s Erdoganom, predajući mu dres svog tadašnjeg kluba Arsenala.

U izjavi za Kicker tada se osvrnuo na svoje turske korijene. "Nesusret s Erdoganom značio bi nepoštivanje ovih korijena. I to neovisno o tome ko je predsjednik", rekao je tada Oezil, rekavši da je riječ o sportu, a ne o politici.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Govorilo se da bi bivši reprezentativac Njemačke karijeru mogao nastaviti u engleskom Hull Cityu koji su nedanvo preuzeli turski vlasnici, ali odlučio se za ostanak u Turskoj.

No, navijači Fenera ostali su zatečeni kada su shvatili da će njihov ljubimac obući dres "malog" istanbulskog tima u kojem je igrao i naš Edin Višća i sa kojim je bio prvak Turske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi