Kada mag postane kralj propadanja: Pušenje i opijanje, otimanje tuđih žena, maratoni u krevetu...

Jedna osoba mu je promijenila život

Kada mag postane kralj propadanja: Pušenje i opijanje, otimanje tuđih žena, maratoni u krevetu...

Admin Čaušević

Mnogi fudbaleri se odaju porocima van terena i vode buran način života, posebno oni koji su slabi na žene zbog čega vrlo često završe u žutoj štampi. Kod saigrača su omiljeni i jako cijenjeni, dok su zbog stila življenja mamci za paparazze. 

Prije desetak godina nije mu bilo ravnog. Bio je kralj asistencija, ali ga je njegov način života sa vrha sve više vukao ka dnu do te mjere da je postao odbačen i od strane trenera koji je imao visoko mišljenje o njemu.

Sa 34 godine na plećima i dalje bi mogao igrati vrhunski fudbal kao što je to sa njegovim brojnim vršnjacima s kojim je u prošlosti dijelio svlačionicu, ali to više nije slučaj, ponajviše njegovom krivicom.

Mesut Ozil je svojevremeno bio najbolji organizator igre na svijetu. Njegove lopte su imali oči i dojam je da mogao dati savršenu asistenciju kada je god to htio. Brilijrao je u dresu Reala i reprezentacije Njemačke, pa i Arsenala.

Međutim, njegov način života je jako utjecao na njegovu karijeru. Počeli su da se pojavljuju problemi s povredama, a na kraju je bio izbačen iz tima Arsenala zbog manjka zalaganja.

Oglasi

"Moram to reći ponovo. Ozil je precijenjen igrač. Njegov govor tijela je poput mrtve žabe", bio je komentar Marija Baslera o Ozilu tokom Mundijala u Rusiji kada je odlični veznjak bio u velikom padu.

U januru 2021. godine prešao je u Fenerbahce gdje mu se desilo isto kao u Arsenalu. Svi su mislili da je i završio karijeru, ali je uslijedio iznenađujući transfer u Bašakšehir gdje ga je zadesila nova nevolja pošto je morao na operaciju i pitanje je kada će ponovo na teren.

Kako na terenu Ozil je bio veoma uspješan i sa ženama. Jedno vrijeme je bio u vezi sa Aida Yespica koja je radila u Milanu. Navodno je plačao oko 15.000 funti za putovanja do Italije samo radi maratona u krevetu sa atraktivnim modelom.

Prije dolaska u Real bio je u vezi sa Anna Maria Lagerblom koja ga je ostavila čim su došli u Madrid. "Njegov način života nije bio za mene", navodno je izjavila ona.

Oglasi

U Londonu je počeo izlaziti sa Mandy Capristo, nekoliko puta su se svađali i mirili. Paparazzi su ga uhvatili kako je svoju djevojku rasplakao u automobilu. Raskinuli su 2017. godine.

Nekadašnji saigrač Christian Lell ga je jedne prilike optužio da mu je oteo djevojku Melanie Rickinger s kojom je imao kratku aferu i to dok je bio u vezi sa Mandy Capristo.

Ozil je nekada u to vrijeme upoznao i Recepa Erdogana. Susret sa predsjednikom Turske mu je promijenio život. Povuako je ručnu, posvetio se humanitarnom radu i danas je jedan od najvećih dobrotvora u svijetu fudbala. Za novu djevojku je izabrao bivšu Miss Turske Aminu Gulse koju je na kraju i oženio. Zajedno imaju dvije kćerkice.

Turkey president Erdogan na best man for footballer Mesut Ozil wedding -  BBC News Pidgin

Svojevremeno je bio i žrtva napada kada su njemu i Seadu Kolašinicu nasilnici pokušali oteti automobil. Tada ga je spasio bh. reprezenativic koji se hrabro suprostavio lopovima.

Opijanje i pušenje cigareta i nargila mu također nisu strana pojava. Jednom je ulovljen kako puši cigarete na jahti, poslije čega je imao bizarno objašnjenje.

Snapshot: Mesut Ozil Caught Smoking, Claims It 'Was A Bet ...

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Nisam ni primjetio da me fotografišu. Sve je bilo mirno do sljedećeg dana kada sam dobio dosta poruka i poziva. To je bio jedini put kad sam zapalio cigaretu i to zato što sam izgubio opkladu s prijateljem", objasnio je Nijemac turskog porijekla.

Bilo kako bilo, Ozil će ostati upmaćen kao jedan od najboljih veznjaka svoje generacije, ali generalni dojam je da je imao više discipline u životu mgoao imati i daleko bolju karijeru.

Top Komentari

Medo-Brundo
I ovaj propada kao RS!
1 1
SamoSiroki
Kud će bolju karijeru, real, arsenal, galata.. Eto loša mu karijera
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti