Ozil se prisjetio riječi svoje majke i izašao na ulice da pomaže ugroženom narodu Turske

"Ti si samo prolaznik na ovom svijetu, ne zaboravi to"

Ozil se prisjetio riječi svoje majke i izašao na ulice da pomaže ugroženom narodu Turske

Samir Mlaćo
Bivši njemački reprezentativac Mesut Ozil sve je šokirao nedavnom odlukom da završi igračku karijeru. Ozil se više nije pojavljivao na treninzima Basaksehira, a ranije je imao problema sa povredama. U Turskoj vlada pravi haos nakon jakog zemljotresa koji je odnio više od 15.000 života, a i sam Ozil se uključio u akciju pomoći.

Ozila su snimile kamere kako sa prijateljima nosi pakete pomoći. Pokazao je time da ima veliko srce i nije ni čudo da je dobio brojne pohvale.

Isto je jučer učinio i član Galatasaraya Dries Mertens. Belgijanac je također učestvovao u sličnim akcijama i jasno je da svi žele dati svoj doprinos kako bi se pomoglo što više osoba, a pomoć je mnogima potrebna.

Proslavljeni njemački nogometaš Mesut Ozil odlučio je završiti karijeru nakon posljednje utakmice svog Basaksehira prije par dana.

Ozil je u duelu protiv Kayserispora bio starter, te je zamijenjen na poluvremenu. Bila je to njegova prva utakmica nakon dugo vremena u kojoj je bio starter. Nakon meča je donio odluku da se povuče, iako ima važeći ugovor sa turskim klubom.

Oglasi

Ozil se nakon utakmice nije pojavljivao na treninzima, svima je bilo čudno zašto ga nema, a navodno je on obavijestio saigrače i čelnike kluba da se više ne planira baviti nogometom. Zatražio je i raskid ugovora te je jasno da je njegova epizoda završena. Važeći ugovor imao je do juna 2023. godine. U Basaksehir je stigao iz Fenerbahčea, a nastupao je i za Arsenal, Real Madrid, Werder Bremen, Schalke, Essen...

Ove sezone u svim takmičenjima upisao je tek osam nastupa i očigledno da je to presudilo da okači kopačke od klin.

Poznat je kao veoma ponizan i uvijek je isticao zahvalnost svojoj porodici.

Ogromne zasluge za veliku poniznost njemačkog fudbalera ima njegova majka Gulizar.

Ona je radila dva posla dnevno kako bi podigla porodicu, a njene riječi koje je izgovorila odgajajući Mesuta su nešto što će on zauvijek pamtiti.

Riječi njegove majke uokvirene su na zidu njegovog doma, a ona je imala jasan stav prema svom sinu i tražila je od njega da bude pravi musliman i da novac daje i onima kojima je potreban više nego njemu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Mesut, ne zaboravi da si i ti samo prolaznik na ovom svijetu, kao i svi mi. Bog te je nagradio talentom, ali ti to nije dao samo da bi se brinuo za sebe.

Ako ne budeš dijelio svoje bogatstvo s ljudima kojima je potrebno, onda nisi moj sin", riječi su Gulizar Ozil koje je njen sin Mesut uokvirio u svom domu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi