Mesut Ozil u centru pažnje nakon nove blamaže Arsenala

Nije u dobrim odnosima sa stručnim štabom

Mesut Ozil u centru pažnje nakon nove blamaže Arsenala

E. Škorić

Očajni Aresnal je jučer upisao novi poraz i to na svom Emiratesu od Brightona (1:2).

Topnici su u katastrofalnoj formi, nižu loše rezultate i ovo su najgore partije londonskog kluba u posljednjih 42 godine. Domaći poraz od Brightona samo je dodatno gurnuo Arsenal prema dnu, a ni smjena Unaija Emeryja nije pomogla.

Fredie Ljunberg nije dovoljno dobar da unese promjene u igru Arsenala, pa je njegovo privremeno imenovanje za trenera zapravo bio i loš potez.

Ipak, izvjesno je da postoji dosta problema unutar svlačionice Arsenala, a moglo se to vidjeti i jučer kada je Mesut Ozil izlazio s terena. On je meč počeo na krilu, pa je na poluvremenu napokon vraćen na svoju poziciju, ali u oba slučaja nije doprinio da ofanzivni dio djeluje bolje.

Per Mertesacker, bivši saigrač Ozila i njegov zemljak, koji je sada u stručnom štabu Arsenala, imao je mali konflikt kada je desetka Topnika napuštala teren. 

"Ovo nije Arsenal. Moramo to da riješimo. Želim to da vidim od igrača. Razočarenje je veliko, ali moramo da nastavimo dalje. Igrači imaju malo samopouzdanja, to možete i da vidite. U teškoj smo situaciji", poručio je Ljunberg nakon utakmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal u ponedjeljak gostuje West Hamu, pa samo tri dana kasnije i Standardu u Evropskoj ligi, a oda slijedi duel kod kuće sa Manchester Cityjem 15. decembra, prije nego će opet uslijediti dva premierligaška gostovanja i to kod Evertona i Bournemoutha.

Raspored je, blago rečeno, težak, a u Arsenalu sve je manje strpljenja, samopouzdanja i energije.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi