Metalleghe i Bašić sporazumno raskinuli saradnju

Predsjednik Dekić otkrio razloge ove odluke

Metalleghe i Bašić sporazumno raskinuli saradnju

S. Mlaćo

Zbog izuzetno loših rezultata, uprava kluba NK Metalleghe BSI donijela je odluku o sporazumnom prekidu saradnje sa glavnim trenerom Nerminom Bašićem.

Bašić je prije utakmice sa Vitezom putem medija najavio raskid sa klubom na kraju ove polusezone tj. za tri kola, međutim zbog neuspjelog izlaska iz krize, Uprava kluba na čelu sa predsjednikom  Dekićem donijela je prije spomenutu odluku, istakli su iz NK Metalleghe.

"Nešto se mora učiniti a nadam se da odluka nije donesena prekasno. Imamo kvalitetne igrače od prošle sezone a sa igračima koji su dovedeni i koji su pravo pojačanje trebali bi se nalaziti u sredini tablice. Zašto to nije tako odgovor mora dati struka. Uprava kluba čini sve što je u njenoj moći. Ispoštivaju se svi ugovori, kako sa igračima prve momčadi,  trenerima prve momčadi kao i trenerima svih ostalih selekcija te ostalim uposlenicima u klubu.  Ovaj je  kolektiv osnovan na zdravim nogama i ljudi koji sada vode klub čine sve da tako i ostane.  Nadam se da sa novom vlašću grada Jajca koja je u formiranju,  te njenoj pomoći najuspješnijem klubu grada Jajca ikada do sada, možemo ispisati neku novu sportsku povijest kojom se ne mogu pohvaliti i puno veći gradovi od našeg", kazao je predsjednik tima iz Jajca Zoran Dekić.

Iz NK Metalleghe BSI naglašavaju neosporan doprinos Nermina Bašića u stvaranju suvremenih temelja u organizaciji Kluba i ostvarenju povijesnih rezultata proteklih sezona. U kratkom periodu pod vodstvom Bašića seniorski pogon je iz trećeg stigao do najvišeg ranga BiH nogometa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U svoje i ime kluba, Bašiću želim mnogo sportskih uspjeha",  dodao je Dekić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi