Bašić: Protiv Viteza moramo biti super agresivni

Trener Metalleghea za SportSport.ba

Bašić: Protiv Viteza moramo biti super agresivni

S. Mlaćo

Pobjedom nad Mladosti DK (2:0) u prošlom kolu nogometaši Metalleghea konačno su “probili led“ i upisali prvu domaću pobjedu ove sezone. 

Pirota je do prošlog kola bila ukleta za Kraljeve, ali sada se nadaju da su se stvari preokrenule te da će u narednom periodu bilježiti pozitivne rezultate.

A pravu priliku za drugu uzastopnu pobjedu izabranici Nermina Bašića imat će već sutra kada će u Srednjobosanskom derbiju ugostiti Vitez. U prvom duelu ova dva tima Vitez je slavio sa 1:0.

- "Kantonalni derbi koji će sigurno izazvati mnogo pažnje, a igramo u Travniku koji je bliže Vitezu nego nama iz Jajca, tako da igramo na nekom neutralnom terenu. Pokušat ćemo iskoristiti  mentalno psihološku barijeru koju imamo i koja je sada u superlativu nakon ove pobjede, te da pokušamo ostvariti drugu uzastopnu pobjedu. To bi zaista bilo sjajno, na tabeli, bodovno ali i svakako. Sigurno je da pozitivno što nam se vraćaju neki igrači. Zeba ima crveni karton, Popović je povrijeđen, a Stakić i Smiljanić imaju lakše povrede i bit ćemo puno jači nego na utakmici protiv Mladosti", kazao je za SportSport.ba trener Metalleghea Nermin Bašić.

Bašić vrlo dobro poznaje kvalitete Vitežana, te se nada da će njegovi igrači nametnuti svoju igru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

- "To je jedna dobra ekipa koja igra promjenljivo. Šansu vidimo u tome da imamo mogućnost da nametnemo svoju filozofiju, taj posjed lopte i da pokušamo na vrijeme zabiti te golove. Moramo biti super agresivni od prve minute i mislim da će ta želja biti ključ. Gdje vidim te neke detalje gdje bi mi mogli nešto napraviti, to ne bih govorio, ali sigurno da ima stvari gdje mi vidimo svoju šansu", dodao je trener popularnih Kraljeva iz Jajca.

Meč 15.kola između Metalleghea i Viteza igra sa sutra sa početkom u 13:30 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi