Vitez minimalno slavio na Piroti
Foto: NK Metalleghe BSI

Golom Kapetana

Vitez minimalno slavio na Piroti

Vitez je danas kao gost savladao Metalleghe sa 1:0 i tako stigao do svoje pete pobjede u sezoni.

Nakon uvodnog ispitivanja snaga, Vitežani su u 23. minuti imali idealnu priliku za vodstvo. Šutirao je Rašić, ali je pogodio stativu.

Šest minuta kasnije zatresla se mreža domaćeg tima, a strijelac je bio Armin Kapetan. Do kraja prvog poluvremena domaći su krenuli po poravnanje, ali većih prilika nije bilo.

Metalleghe je u 57. minuti imao dobru priliku za izjednačenje. Smajić je uposlio Duraka koji sa desetak metara šutira preko gola gostiju. U jeku napada Metalleghea, Vitez je mogao i do drugog pogotka. Nakon jednog kontranapada, Rašić je bio neprecizan.

Ostalo je do kraja 1:0 za Vitez koji je tako došao do velike pobjede kojom se učvrstio u sredini tabele.

Premijer liga, 15. kolo:

Metalleghe - Vitez 0:1 (Kapetan 29')

Metalleghe: Fejzić, Durak, Kovač, Smajić, Karađuz, Helvida, Selimović, Dujaković, Rašić, Radulović, Pezo

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vitez: Nwolokor, Rašić, Jevtić, Muminović, Kokot, Livančić, Mamić, Barišić, Sadiković, Kapetan, Hodžurda

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi