Metalleghe novi lider, Budućnost slavila u Novom Travniku

Prva liga FBiH

Metalleghe novi lider, Budućnost slavila u Novom Travniku

E. Škorić

U nedjelju od 15 sati odigrane su posljednje tri utakmice 11. kola Prve lige Federacije BiH.

Radnički je u Lukavcu deklasirao Podgrmeč iz Sanskog Mosta sa 4:0. Lukavčani su imali 1:0 na poluvremenu, pošto je Samir Jogunčić u 36. minuti zatresao mrežu gostiju.

U nastavku još tri gola u mreži nemoćnih gostiju. Eldar Junuzović je u 57. minuti bio precizan za 2:0, a u samoj završnici još dva gola u mreži gostiju iz Sanskog Mosta. Mirnes Selamović je u 84. minuti povisio na 3:0, a u 87. je Adin Džafić postavio konačnih 4:0.

Radničkom je ovo bila četvrta pobjeda, a Podgrmeču šesti poraz.

Budućnost je iznenadila u Novom Travniku, te je slavila s 2:0. Strijelci za goste iz Banovića bili su Eldin Trumić u 83. i Almir Redžić u 87. minuti. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

S ovom pobjedom Budućnost dolazi na treće mjesto sa 20 bodova, koliko ima i drugoplasirana Čapljina, a vodeće Orašje ima 21 bod.

U Jajcu je Metalleghe slavilo s 1:0, a jedini gol postigao je Kenan Karađuz s bijele tačke u 64. minuti. Jajčani su trenutno preuzeli prvo mjesto na prvoligaškoj tabeli i imaju 22 boda.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.