Metalleghe pobjedom startao u kantonalnoj ligi, nastupio i Smajić

Sigurna pobjeda Jajčana

Metalleghe pobjedom startao u kantonalnoj ligi, nastupio i Smajić

Samir Mlaćo

U sklopu prvog kola Kantonalne lige SBK/KSB nekadašnji premijerligaš i prvoligaš NK Metalleghe BSI savladao je Mladost Nević Polje sa 4:1.

Gotovo cijeli tok utakmice protekao je u igri na polovini gostiju, a pobjeda je mogla biti i znatno uvjerljivija. Pitanje pobjednika bilo je riješeno već nakon 18 minuta igre s obzirom da je Metalleghe BSI vodio sa 3:0. Strijelci za Kraljeve bili su Jakšić 2, Tomazić i Milanović.

Gosti su do utješnog gola došli u posljednjim trenucima meča. Inače, utakmica je odigrana bez publike uz poštovanje COVID protokola, te uz veoma fer i sportsko ponašanje svih aktera na terenu i izvan njega.

Interesantno je da su meč sudile mlade sutkinje Senida Saldum i Harisa Đelilbašić, uz asistenciju Ade Zahidića Korugića.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga SBK:

No description available.

NK Metalleghe BSI: Pilić Matej, Keran Samer, Tokić Ivan (od 46.-Džafer Tarik), Poplašen Dragan (od 46.- Omerinović Anel), Lacić Karlo, Tomazić Pejo, Saraf Anđelko (od 65.- Hajder Ahmed), Čišija Ajdin (od 65.-Perak Danijel), Grgić Luka (od 46.-Milanović Erdin), Smajić Sulejman, Jakšić Hrvoje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi