Prvi klub žrtva koronavirusa u BiH obrazložio razloge odustajanja iz Prve lige FBiH

NK Metalleghe BSI ostao bez generalnog sponzora

Prvi klub žrtva koronavirusa u BiH obrazložio razloge odustajanja iz Prve lige FBiH

A. Čaušević

Pandemija koronavirusa je izazvala ogromnu finansijsku krizu u brojnim sportskim kolektivima, a posljedice je osjetio i Metalleghe BSI. 

Metalleghe BSI je postao prvi klub žrtva koronavirusa jer je usljed neizvjesne finansijske situacije u klubu odustao od takmičenje u Prvoj ligi FBiH.

"Generalni sponzor obavijestio je Klub da zbog teških ekonomskih uvjeta u kojem se ovo poduzeće našlo, usljed pandemije COVID- 19 i ekonomskih posljedica iste, nije u mogućnosti biti sponzor Kluba u sezoni 2020/2021.

Analizirajući sveukupnu novonastalu složenu situaciju u kojoj se našao Klub, iako je dobio licencu za predstojeću sezonu, odlučeno je da u ovom trenutku ne postoji alternativa nego se kao jedino realno provodljivo rješenje nametnulo donošenje odluke o odustajanju od natjecanja seniorske ekipe u narednoj sezoni Prve lige FBiH.

Uzimajući u obzir činjenicu da je Klub ostao bez glavnog izvora finansiranja a da su drugi izvori financiranja na koje bi, iako je generalno i to upitno zbog opće situacije, mogli računati u narednoj sezoni,nedovoljni, trenutno stanje je takvo da Klub ne može učestvovati u natjecanju.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sport je, ne samo u BiH, suočen sa ogromnim financijskim teškoćama, i bojimo se da će morati proći određeni period da bi se stanje počelo vraćati u“normalne“ okvire, a za to vrijeme Klub će se dodatno fokusirati i maksimalno angažirati na rad omladinskog pogona.

Klub očekuje da će u što skorije vrijeme biti bolja situacija za sve sportske klubove ali i poduzeća iz realnog i drugih sektora koji iste podržavaju, te da će se što skorije vratiti makar na nivo kojem je dosad pripadao", poručli su iz ovog kluba.

Top Komentari

Gari Garinča
A sad adio i ko zna kad i ko zna gdje.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi