Metalleghe preko Olimpica do finala sa Vitezom

Pobjeda ekipe iz Jajca

Metalleghe preko Olimpica do finala sa Vitezom

Samir Mlaćo

Nakon što su u prvom polufinalnom duelu nogometaši Viteza sa 2:0 (0:0) savladali Cibaliju, te tako izborili plasman u finale, u drugom polufinalnom susretu na 25. Memorijalnom  turnir u"Zvonko Mikolčević" u Ruščici kod Slavonskog Broda sastali su se Metalleghe BSI i Olimpic.

Novi premijerligaš naše zemlje iz Jajca slavio je sa 2:0 (1:0), te će sutra za pobjednički pehar igrati protiv ekipe Viteza.

Jajčani su u vodstvo došli  već u četvrtoj minuti kada je mrežu Olimpica zatresao  kapiten Kenan Karađuz, da bi u 60.minuti za 2:0 pogodio Rijad Pljevljak, što je ujedno bio i  konačan rezultat ovog susreta.

Olimpic će sutra  od 18 sati igrati susret za treće mjesto protiv Cibalije, dok je finale između Viteza i Metalleghea zakazano za 20 sati.

NK Metalleghe BSI – FK Olimpic 2:0 (1:0)

Stadion: Antun Iličić-Braco u Ruščici. Glavni sudija: Ilija Arambašić. Pomoćnici: Dario Krajnović i Andrija Vuković.

NK Metalleghe BSI: Plakalo, Bibić, Kovač, Pljevljak, Karađuz, Helvida, Dujaković, Sakan, Pezo, Rašić, Popović. Na klupi: Fejzić, Kudić, Benović, Durak, Smajić, Selimović. Trener: Nermin Bašić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Olimpic: Bandović, Regoje, Brković, Kobiljar, Mahović, Karić, Šivšić, Holi, Milović, Lelić, Zulčić. Na klupi: Salčin, Antolić, Plakalo, Udovičić, Golić, Bešić, Mikulčić. Trener: Faik Kolar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi