Metalleghe slavio u Gračanici, nemile scene u finišu

Prva liga FBiH, 26. kolo

Metalleghe slavio u Gračanici, nemile scene u finišu

Midhat Šljivak

Derbi susret 26. kola Prve lige Federacije odigrali su u Gračanici Bratstvo i Metalleghe, a na kraju su gosti slavili pobjedu od 1:0. Osim pobjede gostiju meč su obilježile i nemile scene na samom kraju, pa je glavni sudija nešto ranije igrače poslao u svlačionicu.

Meč je protekao u boljoj igri gostiju iz Jajca, ali na kraju je meč završen pobjedom gostiju uz prekid u samom finišu.

Dominirao je gostujući tim većim dijelom prvog dijela. Imali su nekoliko pokušaja, a u 15. minuti su došli i do vodstva pogotkom Amila Dilberovića.

I ovaj meč je donio dosta nervoze u prvom dijelu, pa je viđeno nekoliko oštrih startova, koji su kažnjeni žutim kartonom.

Nastavak donosi mirnu igru. Tek poneki pokušaj je viđen na obje strane, ali golova nije bilo. Zato je bilo nemilih scena u nadoknadi. Od strane domaćih je napadnut sudija koji je odlučio da ne nastavi meč, te je odsivrao kraj.

Prva liga, 26. kolo:

Bratstvo - Metalleghe 0:1 (Dilberović 15')

BRATSTVO: Šabić, Pantić, Salkić, Kahrimanović, Šuša, Jaganjac, Ikanović, Buljić, Omić, Kadić, Diatta.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

METALLEGHE: Fejzić, Bibić, Pljevljak, Karađuz, Helvida, Dujaković, Dilberović, Goloman, Fejzić, Stakić, Popović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti