Metalurg kao prekretnica - Željo lovi treće pretkolo

Večeras važan meč za Plave

Metalurg kao prekretnica - Željo lovi treće pretkolo

Ekipa Željezničara će se večeras na Koševu boriti za prolazak u treće pretkolo Evropske lige protiv Metalurga iz Skoplja, u utakmici koja bi vrlo lako mogla biti prekretnica za naš klub. Pobjeda bi Želji donijela nove dvije evropske utakmice i finansijsku injekciju, a ispadanje bi Plave (prijevremeno) okrenulo pripremama za domaća iskušenja.

Nakon što je prošle sedmice prvi susret ova dva kluba u Skoplju završio najnepopularnijim rezultatom 0:0, obje ekipe imaju realne šanse za plasman u narednu rundu. Ipak, bliži tom podvigu za nijansu je naš tim koji će večeras biti nošen publikom sa tribina i, samim tim, motivom više za uspjeh.

Željezničar je tim koji se u evropskim utakmicama ove sezone muči sa efikasnošću, ali sa druge strane odbrana najtrofejnijeg bh. kluba još uvijek nije kapitulirala. Željine utakmice donose jako malo ili nimalo golova, a večeras bi upravo jedan u mreži Metalurga vjerovatno značio i prolaz dalje. Metalurg dolazi na megdan Želji i na tribinama će ih dočekati desetak hiljada ljudi, brojka na koju igrači makedonskog kluba nisu navikli budući da njihov tim nije baš pretjerano praćen u Makedoniji.

Dodamo li tome i individualnu snagu koja je na strani Željezničara, dolazimo do jasnog zaključka - Željo večeras s pravom može da se nada prolasku dalje i izjednačavanju klupskog najboljeg rezultata zabilježenog u Evropskoj ligi. Željo je do trećeg pretkola stigao u svom premijernom nastupu prije tri godine, kada je u drugom savladan Sheriff ali se ispriječio Maccabi. Za Plave bi sjajno bilo ponoviti isti rezultat i u svom drugom izlasku u ovo takmičenje.

"U prvoj utakmici smo prikazali samo borbenost. Nadam se da ćemo u ovoj drugoj utakmici prikazati puno više, te da će gledaoci biti zadovoljniji. Na kraju krajeva biće puno više publike i volio bi da vide jednu dobru utakmicu. Što se tiče zdravstvenog biltena nemamo povrijeđenih, bolesnih, kartoniranih, svi smo zdravi i spremni. Znamo šta nam treba da bi ostvarili naše ciljeve. Treba nam pobjeda i učinit ćemo sve da do nje dođemo", rekao je Adžem o utakmici sa Metalurgom te najavio neke promjene u ekipi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kako saznajemo, najbliži klupi su Nedo Turković i Tomislav Tomić dok bi se u startnih jedanaest večeras mogli naći Nermin Jamak i Riad Bajić. No, to ne treba igrati preveliku ulogu jer svi koji večeras istrče na teren olimpijskog stadiona morat će dati sve od sebe za plasman dalje i napad na Omoniju sa Kipra.

Utakmica Željezničara i Metalurga igra se večeras sa početkom u 21 sat, a bit će je moguće pratiti samo putem Željo.TV. Za sve one koji su planirali otići na Koševo i pomoći Želji da se plasira dalje, ponovit ćemo cijene ulaznica koje iznose: Jug 5 KM, Istok 8 KM i Zapad 10 KM.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.