Mexes, Agger i Vidić na meti Milana
Nemanja Vidić

"Rossoneri" u šopingu

Mexes, Agger i Vidić na meti Milana

Edmir Škorić

Milan će krajem ove sezone ostati bez nekoliko odbrambenih igrača, a kako je Nesta duže vrijeme izvan terena, čelnici kluba tragaju za novim pojačanjima u zadnjoj liniji.

Poznato je da će krajem ove sezone karijeru završiti legendarni Paolo Maldini, te Giuseppe Favalli, a oporavak Neste je nepredvidiv nakon deset mjeseci izbivanja sa terena, pa su na San Siru krenuli u potragu za novim štoperima.

Klub je duže vrijeme zainteresovan za Francuza Phillipe Mexesa koji igra za Romu, iako je on sretan u Rimu. Ponuda od 20 miliona eura bi "vučici" sigurno bila dovoljna da se liše usluga svog braniča.

Osim Mexesa, "rossoneri" se zajedno sa Juventusom bore za mladog Danca Daniela Aggera. Naime, Agger nema baš bajne odnose sa trenerom Rafa Benitezom, a uz 8 miliona eura odštete vjerovatno bi u junu bio novo pojačanje kluba sa San Sira.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Najnoviji na listi želja Carla Ancelottija je reprezentativac Srbije i član Manchester Uniteda Nemanja Vidić. Vidić briljira ove sezone u dresu "crvenih vragova", a to su primijetili i u Milanu. Kako pišu italijanski sportski portali Alex Ferguson bi za nešto manje od 20 miliona eura pustio bivšeg igrača Spartak Moskve.

Sa sigurnošću se može reći da će Milan biti jači za najmanje jednog ili dvojicu odbrambenih igrača, samo je pitanje ko će obući "crveno-crni" dres ovog ljeta.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.