M'gladbach savladao Eintracht i ponovo preuzeo vrh Bundeslige
Borussia Monchengladbach se vratila starim navikama

Bayern nije dugo bio na vrhu tabele

M'gladbach savladao Eintracht i ponovo preuzeo vrh Bundeslige

S. Pašalić, foto: EPA

Borussia Monchengladbach je u posljednjoj utakmici 9. kola Bundeslige savladala na svom terenu Eintracht Frankfurt sa 4:2.

Domaći su u prošlom kolu poraženi u derbiju protiv Borussije Dortmund pa su nakon pobjede Bayerna jučer u meču protiv Union Berlina pali na drugo mjesto.

Ekipa Marca Rosea je zato u meču protiv Eintrachta krenula od prve minute po pobjedu, a do vodstva je stigla u 28. minuti kada je Thuram postigao gol.

Pred kraj prvog poluvremena je bilo 2:0, a strijelac je bio Wendt u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Gosti su u nastavku uspjeli smanjiti na 2:1 u 59. minuti kada je da Costa pogodio, ali je Elvedi u 75. minuti ponovo vratio Borussiji dva gola prednosti i povisio na 3:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Eintracht se nije predavao i samo četiri minute kasnije je smanjio na 3:2 kada je Hinteregger pogodio, ali je Zakaria golom u 85. minuti riješio sve dileme i postavio konačnih 4:2.

Borussia Monchengladbach se tako vratila na prvo mjesto i sada ima 19 bodova, a Bayern je sa 18 bodova sada na drugom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi