Novi trener Slobode Milenko Bošnjaković

"Mi ne sjedimo s dvije gajbe piva i ne bistrimo šta je trebao uraditi Mourinho"

Sinoć je klupu Slobode napustio Slavko Petrović, a umjesto srbijanskog stručnjaka Tuzlake će u novoj sezoni Premijer lige voditi trenerski tandem, Admir Smajić - Milenko Bošnjaković.

Admir Smajić će imati poziciju "tim menadžera", dok će Milenko Bošnjaković, nekadašnji strateg Sloge SH, Radničkog iz Lukavca i Slavena iz Živinica, imati funkciju trenera ekipe sa Tušnja.

Danas je trenerski dvojac i zvanično predstavljen na Tušnju, a prisutnim novinarima se obratio Milenko Bošnjaković.

"Do saradnje sa Slobodom je došlo iznenada, neplanirano. Ja i Admir Smajić smo tandem, dogovorili smo zajedničku saradnju prije dvije godine. Imali smo u opciji još dva-tri kluba, ali obzirom da sam ja navijač Slobode, da sam "sišao sa tribine", da sa plaćao karte, gledao i podržavao svoj klub moja želja je bila da preuzmemo Slobodu", istakao je Bošnjaković, pa nastavio:

"Ja sam razgovarao sa više reprezentativaca, bivših i sadašnjih, koji garantuju da je Admir Smajić najjači trener s kojim su radili... Mi smo dosta nepoznati zašto što nemamo svoje novinare, nemamo svoje portale i ljude koji hodaju po gradu i dižu nas u nebesa. Ne hodamo po kafanama i ne plaćamo ručkove i večere da bi neko pričao o nama dobro. Ne sjedimo sa flašom vina i dvije gajbe piva i 'bistrimo' šta je Mourinho trebao uraditi ili nije. Dobili ste dva čovjeka koji ne rade sa menadžerima, koji ne uzimaju pare od igrača, nego ljude koji silaze u rudnik da rade".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ja vas molim za malo strpljenja, za malo podrške i da budete realni, a da mi pokažemo šta znamo. Šta će biti i kako će biti, to zavisi od igrača i pojačanja... Ali ja vam mogu obećati da će Sloboda igrati Ligu za prvaka, neće se boriti za opstanak. Ipak, nema velikih obećanja, nema lažnih obećanja da se kupi grad ili navijači. Ono što vam mi možemo obećati je rad... Nismo došli da zaradimo novac i da uzmemo pare od poreskih obveznika i privatnika koji daju sredstva. Došli smo da pokušamo napraviti rezultat", dodao je na kraju Milenko Bošnjaković.

Na današnjoj prozivci pojavili su se: Marković, Terzić, Lazevski, Salihović, Hamzić, Grahovac, Ćivić, Begić, Musić, Smajić, Muminović, Beganović, Ivetić, Ignjatović, Salkić, A. Hodžić, Kurtalić, Jovanović, Selimović, D. Hodžić, Maksimović. Na probi će u narednom periodu od navedenih igrača biti Hamzić, Begić, Jovanović i Selimović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Fuad Okić
Ovaj mi se cini solidan na rijecima vidjecemo na djelima kakav je.
6 2
Chwilla
Oveme fali samo baklja u ruci!
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi