Southampton šokirao Crystal Palace, Tottenham i Leicester do minimalnih pobjeda

Utakmice FA kupa

Southampton šokirao Crystal Palace, Tottenham i Leicester do minimalnih pobjeda

E. Oštraković

Odigrano je pet utakmica u okviru FA kupa u kojima su zabilježeni jako zanimljivi rezultati.

Crystal Palace je na svom terenu dočekao Southampton, te je na veliko iznenađenje navijača eliminisam nakon poraza od 1:2.

Krenulo je dobro za domaće koji su od 14. minute imali prednost od 1:0 nakon što je na asistenciju Zahe gol postigao Edouard.

Ipak Ward Prowse je u 37. minut postigao gol iz slobodnog udaraca i tako je vratio stvari na početak, a pobjedu gostima donio je Armstrong golom u 68. minuti.

Tottenham je bio apsolutni favorit na svom terenu protiv Portsmoutha, ali je ostvarena minimalna pobjeda od 1:0.

Jedini gol na utakmici postignut je na početku drugog poluvremena, tačnije u 50. minuti, a strijelac je bio Harry Kane.

Oglasi

Leicester je ostvario pobjedu od 0:1 na gostovanju kod Gillinghama. Strijelac jedinog gola bio je Iheanacho u 56. minuti utakmice.

Preston je sa 3:1 ostvario pobjedu protiv Huddersfielda. U prvom poluvremenu nije bilo golova, te se nije očekivala golijada u drugom dijelu utakmice.

Gosti su došli do vodstva u 57. minuti kada je Kamberi postigao gol. Samo četiri minute kasnije Lees je postigao autogol i vratio stvari na početak.

Do kraja utakmice viđena su još dva gola. Prvo je Diaby u 73. minuti pogodio za 2:1, a konačan rezultat postavio je Browne u 85. minuti.

Reading je na domaćem terenu upisao pobjedu od 2:0 Watforda i tako izborio prolaz u narednu rundu takmičenja.

Danas je trebala biti odigrana i utakmica između Forest Greena i Birminghama, ali je ona odgođena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi