Velika rasprava legendi zbog Reala i Liverpoola: "Kako možeš reći da su najbolji?"

Ko je u pravu?

Velika rasprava legendi zbog Reala i Liverpoola: "Kako možeš reći da su najbolji?"

E. Škorić

Real Madrid je sinoć u finalu Lige prvaka u Parizu savladao Liverpool s 1:0 golom Viniciusa Juniora.

Svi ste manje - više vidjeli sve. Liverpool je uglavnom bio bolji i opasniji, stvorio mnogo veći broj šansi, a na kraju ostao bez trofeja, pa je Real došao do rekordnog 14. "ušatog" pehara.

U Madridu se uveliko slavi, Liverpool tuguje i četiri godine nakon što je, kao i sinoć, od Reala izgubio finale. Tada je na stadionu u Cardiffu bilo 3:1 za Kraljeve.

Unatoč porazu, bivši napadač Liverpoola i Reala, Michael Owen, vjeruje da su Redsi trenutn o najbolji. On je to kazao u analizi finalnog meča za BT Sports, ali s njim se nije mogao složiti Rio Ferdinand, još jedna legenda engleskog i evropskog nogometa.

"I dalje mislim da je Liverpool trenutno najbolji u Evropi", rekao je bivši igrač Redsa za BT Sports.

"Kako možete reći da su najbolji u Evropi? Upravo su izgubili Premier ligu i Ligu prvaka", uzvratio mu ej Ferdinand, nekadašnji stoper Manchester Uniteda.

Oglasi

Međutim, Owen nije želio da odustane od svoje prvobitne konstatacije da je Liverpool najbolji na Starom kontinentu.

"Real je pobijedio, ali dobro znaš da je to samo jedna utakmica. I dalje mislim da je Liverpool najstrašniji tim Evrope, ali nema nijednog važnijeg trofeja ove sezone i to je gorka pilula za progutati".

"Ne, mislim da nije najbolja ekipa u Evropi. Morate osvojiti najvažnije trofeje da biste imali takav epitet. To je nepoštivanje Reala. Upravo su pobijedili tri najbolje ekipe Premier lige i osvojili Ligu prvaka", poručio je Ferdinand Owenu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Da, imaju trofej. Ali možete li pogledati njihove dvije utakmice protiv Manchester Cityja i reći: "Da, bili su bolji." Može li se to reći za utakmice protiv Chelseaja? Mislim da je biti najbolja momčad više od osvajanja trofeja. Niko ga ne oduzima Realu - to je fenomenalno", odgovorio je Owen.

Njih dvojica jednostavno nisu mogli da pronađu zajednički jezik, iako je istina da je Liverpool bio bolji veći dio meča u Parizu, ali na kraju se samo titule i trofeji pamte, igru svi zaborave preko noći.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ananas
Da bi bio najbolji na svijetu moras zabiti gol,moras imati golmana koji brani,odbranu koja gine... Liverpoolu iz 9 suteva na gol nije zabio,golman iz jedinog suta u okvir gola primio gol...Fudbal je timski sport i Real je najjači TIM na svijetu trenutno!Smijesni komentari
7 1
Mostarac94
Liverpool nije bio bolji jer da su bolji osvojili bi, vise su imali sansi i vise su napadali, kad pogledas iz ugla kosarke ne gleda se ko je vise opalio puta na kos vec ko je vise koseva dao sasvim jednostavno
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi