"Diego mi je prišao i rekao da mora da postigne gol stoljeća..."

Sudija jedne od najkontroverznijih utakmica priznao

"Diego mi je prišao i rekao da mora da postigne gol stoljeća..."

E. Škorić

Diego Armando Maradona sinoć je ukopan, a iza slavnog Argentinca ostaje brojne uspomene.

Maradona je jedan od najvećih nogometaša svih vremena. Ostat će upamćen i po brojnim kontroverznim situacijama, a najkontroverznija je svakako pogodak rukom protiv Engleske na Svjetskom prvenstvu u Meksiku 1986. godine.

U tom meču je Diego srušio Engleze sa dva gola. Prvo Božja ruka, koja bi u današnje vrijeme VAR-a svakako bio poništen gol, a onda je predriblao sve engleske igrače i postigao gol.

Sudija s tog meča Paolo Casarin je za Sky Sport ispričao anegdotu s Diegom, koji mu je nakon utakmice prišao i rekao da je "morao dati gol stoljeća".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Moram ti reći nešto o Diegu. Kad je postigao drugi gol, nakon što je predriblao veliki broj engleskih igrača, došao je do mene i samo rekao: 'Morao sam postići takav gol, jer je prvi bio nepravilan'. Bio je to Diego, pravi Diego", rekao je Casarin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi