Michel Platini podnio ostavku!

Nakon odluke CAS-a

Michel Platini podnio ostavku!

M. Šljivak

Predjsednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Michel Platini podnio je ostavku na ovu funkciju.

Nakon što mu je Sportski arbitražni sud (CAS) umanjio suspenziju sa šest na četiri godine na sve aktivnosti unutar fudbala, Platini je podnio ostavku na mjesto predsjednika UEFA-e.

Francuz je ranije najavio kako će podnijeti ostavku ako mu se kazna ne ukine, a danas se nakon odluke CAS-a odlučio na taj korak.

Platini će nastaviti borbu pred švicarskim sudovima kako bi dokazao da je kazna nepotrebna, a sve je nastalo jer je Platini od nekadašnjeg predsjednika FIFA-e Seppa Blattera, dobi 1,8 miliona eura za savjetnički posao.

CAS je umanjio i novčanu kaznu Platiniju sa 80.000 na 60.000 švicarskih franaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi