Odavno neko nije izdao Fener na tako okrutan način: Batshuayi im je sada neprijatelj broj jedan!

Belgijanac zvanično potpisao za Fenerbahče

Odavno neko nije izdao Fener na tako okrutan način: Batshuayi im je sada neprijatelj broj jedan!

Endin Čaušević

Belgijski napadač Michy Batshuayi uzdrmao je Tursku odlukom da napusti Fenerbahče i karijeru nastavi u redovima ljutog gradskog rivala Galatasarayja.

Batshuayi je prethodne dvije sezone igrao u dresu Fenerbahčea, ali je u protekloj sezoni bio u većini mečeva na klupi jer je prednost ispred njega imao Edin Džeko.

Iako se u posljednje vrijeme špekuliše da bi Džeko mogao napustiti Fener na kraju je Batshuayi bio taj koji je napravio neočekivan potez i potpuno iznevjerio navijače ovog kluba.

Čelnici Fenerbahčea ponudili su Batshuayiju opciju produženja saradnje i ostanka u klubu, ali je Belgijanac dobio i ponudu najvećeg rivala Galatasarayja koju je odlučio da razmotri.

Turski mediji pišu da je Galatasaray ponudio više novca ovom napadaču za trogodišnji ugovor, te je Batshuayi na kraju izabrao Galatu ispred Fenera.

Galatasaray je večeras zvanično potvrdio da je ovaj 30-godišnjak zvanično novi igrač ovog kluba i da je potpisao trogodišnji ugovor.

Oglasi

Potez Batshuayija izazvao je šok i nevjericu među navijačima Fenerbahčea koji su bijesni što je Belgijanac na takav način zabio nož u leđa ovom klubu i otišao u redove najvećeg rivala.

Iako je "pobjegao" iz Fenera kako ne bi više bio Džekina sjena jasno je da ni odlazak u Galatu ne garantuje Belgijancu da će biti starter.

Naime, i u Galatasarayju ovog napadača očekuje žestoka konkurencija s obzirom da u napadu igra prva zvijezda ovog tima Mauro Icardi.

Međutim, i pored toga Batshuayi je odlučio da potpiše za Galatasaray, a nema sumnje da ga čeka pravi pakao kada se vrati na Fenerov stadion naredne sezone kada se budu sastali najveći turski klubovi.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Batshuayiju nije prvi put da pravi takvu "izdaju" s obzirom da je u Fener došao nakon što je igrao u dresu Bešiktaša.

Inače, Galata je ovog 30-godišnjaka dovela bez obeštećenja s obzirom da mu je sinoć zvanično istekao ugovor koji je imao s Fenerom.

Top Komentari

user1719674861
ovaj je za Dzeku Maradina Licno covjek duplo manje vremena proveo na terenu od Dzeke a dao isto Golova
0 1
user1583752673
Zvanicno potpisao za Fenerbahce zar nije vec njihov clan :)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi