Ne trpi Džeku kao glavnu facu u Feneru, pa se prodao Galatasarayu za šaku dolara
Belgijanac je odlučio otići u redove najvećeg rivala (Foto: AFP)

Batshuayi ostaje u gradu, ali prelazi u redove velikog rivala

Ne trpi Džeku kao glavnu facu u Feneru, pa se prodao Galatasarayu za šaku dolara

Midhat Šljivak

Turski šampion Galatasaray pojačao je svoj sastav iz redova najvećeg rivala Fenerbahčea. Belgijanac Michy Batshuayi postat će novi napadač ovog tima.

Michy Batshuayi odlučio je napustiti Fenerbahče i karijeru nastaviti u redovima najvećeg rivala Galatasaraya.

Iskusni 30-godišnji napadač imao je na stolu ponude Fenera i Galate. Na kraju je odlučio napraviti veliku izdaju i otići u redove aktuelnog šampiona Turske.

Novac je u ovom slučaju bio presudan. Belgijanac je imao slične ponude, no Galata je ponudila za nijansu više i njegovi agenti su ponudu prihvatili.

Fenerbahče je Batshuayiju nudio ugovor na tri godine i godišnju platu od tri miliona eura. Uz to na račun bi mu kao bonus za potpis bilo uplaćeno milion eura.

Međutim, posao je pokvario Galatasaray. Ponudio mu je identične uslove, ali uz veći bonus za potpis. Oni su izdvojili tri miliona eura koje će mu uplatiti u naredne tri godine.

Oglasi

Tako će ovaj napadač promijeniti dres, ali ne i grad. On je od danas mrski neprijatelj navijača Fenerbahčea i u njihov dio grada više neće smjeti da kroči.

Batshuayi se često bunio prošle sezone zbog male minutaže. Smatrao je kako je bolji igrač od Edina Džeka i da zaslužuje mjesto na terenu od prve minute.

Istina imao je vrhunskih trenutaka u dresu Fenerbahčea. Riješio je nekoliko bitnih utakmica, a sezonu je okončao s 24 postignuta pogotka u 43 nastupa za plavo-žute.

On bi u narednim danima trebao zvanično biti predstavljen kao novi igrač Galatasaraya i bit će jedan od rijetkih fudbalera koji će se moći pohvaliti da je igra za tri najveća turska kluba.

Oglasi

Michy je u sezoni 2021/2022 nastupao u Bešiktašu kao posuđen igrač londonskog Chelseaja i postigao je 14 pogodaka u 42 nastupa.

U izuzetno bogatoj karijeri Michy Batshuayi je igrao za Standard, Marseille, Chelsea, Borussiju iz Dortmunda, Valenciju i Crystal Palace. Prethodne dvije godine nosio je dres Fenera.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Sada će u ovom timu biti proglašen izdajnikom i neprijateljom. Prvi dolazak na stadion svog bivšeg kluba definitivno će mu biti pravi pakao.

Za reprezentaciju Belgije odigrao je ukupno 56 utakmica i postigao je 27 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi