Tuzla City ostaje bez najboljeg igrača

Kuzmanoviću ističe ugovor

Tuzla City ostaje bez najboljeg igrača · Saznajemo

E. Čaušević

Tuzla City je u posljednjem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine uspio da izbori opstanak, a jedan od najboljih u finišu sezone bio je Mićo Kuzmanović. No, čini se da Kuzmanović neće naredne sezone nositi dres ovog kluba jer na stolu već ima nekoliko zanimljivih ponuda.

Tuzla City se u drugom dijelu sezone našao u nezadivnoj situaciji jer se baš i nije očekivalo da će se ovaj klub boriti za opstanak, ali sigurno da je za njih najvažnije što su na kraju uspjeli da izbore ostanak u društvu najboljih.

Jasno je da će Tuzla City napraviti promjene što se tiče igračkog kadra za novu sezonu, a kako stvari stoje mogli bi ostati i bez svog ponajboljeg igrača.

Riječ je o Mići Kuzmanoviću koji je jedan od najzaslužniji za ostanak Tuzla Cityja u Premijer ligi, no njemu ističe ugovor ovog ljeta i kako stvari stoje saradnja neće biti produžena.

Kako saznajemo nakon dobrih igara u minuloj sezoni na svom stolu Kuzmanović ima nekoliko ponuda van granica BiH i od iduće sezone ćemo ga vjerovatno gledati u nekom klubu iz inostranstva.

Kuzmanović bi uskoro trebao da donese odluku i vrlo brzo će biti jasno gdje će ovaj ofanzivac nastaviti svoju karijeru.

Oglasi

Zanimljivo da je Kuzmanović bio najbolji strijelac Tuzla Cityja u prošloj sezoni sa šest golova iako nije riječ o klasičnom napadaču.

Također, uz četiri asistencije ovaj 27-godišnjak je uz Mišića i Mešinovića bio i najbolji asistent kluba s Tušnja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Kuzmanović je ponikao u Modrići, a u dosadašnjoj karijeri igrao je još za Zvijezdu Gradačac, Jagodinu, Borac, Drinu, Mladost, Sarajevo, Mouscron, Rudar Velenje i Celje.

U Tuzla City je stigao prošlog ljeta nakon što je napustio Celje. U svim takmičenjima je u minuloj sezoni odigrao 37 mečeva za Tuzla City, dao je deset golova i dodao još šest asistencija.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rauber_bh
Boga ti ModriĆi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi