Middlesbrough ispao iz Premier lige
Foto: EPA

Porazom na Stamford Bridgeu

Middlesbrough ispao iz Premier lige

Middlesbrough u narednoj sezoni nećemo gledati u Premier ligi.

Ova ekipa je porazom od Chelseaja na Stamford Bridgeu rezultatom 3:0 i matematički izgubila sve šanse da izbori opstanak u društvu najboljih, te će iduće sezone igrati u Championshipu.

Dva kola prije kraja sezone, Middlesbrough ima 28 bodova što je sedam manje od 17-plasiranog Swanseaja, koji je u sigurnoj zoni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Middlesbrough se tako ekspresno vraća u drugu ligu nakon što je 2016. godine izborio plasman u elitni rang i to nakon punih sedam godina. Ove sezone je lošiji od njih bio samo Sunderland, koji se još prije nekoliko kola oprostio od Premiershipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti